Ifjúsági kerekasztalt rendeztek a településen

2024.02.08. 12:00

Ingyenes a sportcsarnok a fiataloknak Ásotthalmon

Arany T. János

Megkérdezték az ásotthalmi fiatalokat, mit szeretnének, így pénteken és szombaton ingyen használhatják a település sportcsarnokát. Képünkön bedős diákok tornaórája látható. Fotó: Török János

Mostantól pénteken és szombaton ingyen használhatják az ásotthalmi fiatalok a település sportcsarnokát. Fiatalok ötleteit gyűjtötték össze Ásotthalmon a közelmúltban a települési ifjúsági workshopon. Papp Renáta, a falu polgármestere azt mondta, célul tűzte ki, hogy az ifjúság közreműködését önkormányzati szinten, ezért szervezték az ifjúsági találkozót szerveztek, amire meghívták a települési fiatalokat. A közös ötletelést a művelődési házban tartották. Ezzel párhuzamosan igyekszik az ifjúsági egyesület, mint civil szervezet is ujjászerveződni. Ez egy régóta létező egyesület Ásotthalmon, csak az utóbbi években nem jellemezte nagyfokú aktivitás.

Nagy örömömre létrejött egy egyeztető beszélgetés, amelyen Vajda Árpád volt a moderátorunk. Néhány ötlet összegyűlt, ezek közül az egyik az volt, hogy a fiatalok hadd járhassanak be a sportcsarnokba, szervezhessenek ott ifjúsági focikupát. Nem igazolt játékosok hivatásos sporttevékenységéről van szó, hanem szabadidős tevékenységről. Ennek eredményeképpen a 15-25 éves korosztálynak meghirdettük azt a lehetőséget, hogy pénteken és szombaton előzetes bejelentkezés után, ásotthalmi lakcímkártyával ingyen használhatják a csarnokot

 – mondta a polgármester. 

Fotó: Török János

Papp Renáta hozzátette, a fiatalok további ötletei közt szerepelt főzőklub, programozás alapjai szakkör és felmerült még például madárodúk készítése is. Ami pályázati forrás nélkül megvalósítható, azokra igyekeznek azonnal lehetőséget biztosítani, a nagyobb beruházást igénylő programok megvalósításához pedig pályázati lehetőségeket keresnek.

Információ és előzetes bejelentkezés a sportcsarnokba: a +36/62/291-002-es, a +36/20/373-1047-es számon, vagy az [email protected] emailcímen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában