Helyi életstílus

2024.02.05. 21:30

Kamionokra vadászik Bonifác

Nem mindennapi hobbija van egy csanádpalotai középiskolásnak, Kanton Szilárd Bonifácnak: különleges kamionokat igyekszik lencsevégre kapni.

Szabó Imre

A fényképezést és a filmezést a Makói Videóműhelyben, ötödikes korában szerette meg. Fotó: Kanton Szilárd Bonifác

A makói Návay-iskolában tanuló 16 esztendős fiatalember azért vágott ebbe bele, mert egyszer látta egy sofőr élő közvetítését a TikTokon. Másfél-két éve kezdte, azóta több száz hazai és külföldi országúti monstrumot fényképezett le. Jár kamionos találkozókra, de egy jó kép kedvéért parkolókat, autópálya-felüljárókat is felkeres – utóbbi helyeken órákat is képes várni a megfelelő pillanathoz.

Fotó: Kanton Szilárd Bonifác

Azt, hogy jön egy különlegesebb jármű, onnan tudja, hogy az országban másutt fényképezőgéppel kamionokra vadászó társai értesítik – esetleg maguk a vezetők. Ritka hobbijának köszönhetően össze is barátkozott több sofőrrel. Szerencsés helyen lakik, Csanádpalota határában ugyanis van egy komoly teherforgalommal rendelkező határátkelő, így azok a kamionosok, akik ismerik, a kedvéért út közben gyakran a kisvárosba is behajtanak, hogy jó képet tudjon készíteni.

Fotó: Kanton Szilárd Bonifác

A Délmagyarországnak Bonifác azt mondta, természetesen azt tervezi, hogy kamionsofőr lesz, útközben pedig, hobbiként, fotózna is.

Fotó: Kanton Szilárd Bonifác

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában