Helyi életstílus

2024.02.06. 21:30

Öttömösig menekült Űrdongó

Arany T. János

Három az egyben: Chevrolet Camaro, Űrdongó és Rolika. Első helyezést ért az egyedi és saját készítésű öttömösi Transformers jelmez. Fotó: Fodor Szabolcs

Valami vagány dolgot szerettünk volna. Rolika ötlete volt a Transformers. Neten keresgéltünk, majd elkezdtem magamtól csinálni úgy, hogy a boltból kéregettem el a kartondobozokat. A saját készítésű jelmez híve vagyok, ebbe a szívünket-lelkünket beletettünk. Egy autószerelő ismerősöm jött el hozzánk összerakni. Az egész vasárnapunk ráment

 – mesélte az öttömösi Varga Jolika. 

Fotó: Fodor Szabolcs

A farsangi jelmezben az volt a kihívás, hogy mint az eredeti Transformers, át tud alakulni autóból robottá. A jelmezt LED-es karácsonyfaizzókkal dobták fel, majd következett a festés. Több napon át dolgoztak a jelmeten, de megérte, mert az iskolai farsangon Rolika a közönségszavazatok alapján elhozta az első helyet. Az első helyért járó tortát együtt ette meg a család és azok, akik segítettek a jelmez megépítésében. 

Fotó: Fodor Szabolcs

2007-ben mutatták be az első Transformers filmet. Ezt követte 2009-ben a Transformers: A bukottak bosszúja, 2011-ben a Transformers: A Hold Sötétsége, 2014-ben a Transformers: A kihalás kora, 2017-ben pedig a Transformers: Az utolsó lovag című film. 2018-ban jelent meg az Űrdongó (Bumblebee) film. A film a korábbi filmekben is szereplő Űrdongó nevű autobot saját, önálló filmje. Ő adta az ötletet az öttömösi kisfiú jelmezéhez.

Fotó: Fodor Szabolcs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában