Hajtja a kíváncsiság az iskolásokat

2024.02.22. 16:20

Rejtélyes nyomok a vásárhelyi gyermekkönyvtárban

Tábori Szilvia

Nyomozni csapatban igazi kaland. Fotó: Tábori Szilvia

A folyamatos vizuális ingereken cseperedő gyerekek figyelmét lekötni nem egyszerű feladat, a megragadó izgalmas történetek, a gazdag cselekmény fontosságáról nem egyszer beszélt már lapunknak a BerGer Szimat Szolgálat írója, Nyulász Péter is. A vásárhelyi gyermekkönyvtár visszatérő vendégeként író-olvasó találkozókon igyekezett bizonyítani: a gyerekek érdeklődésével bizony lépést kell tudni tartani. 

Ugyancsak a kíváncsiságra alapoz a vásárhelyi gyermekkönyvtár Rejtélyek könyvtára elnevezésű foglalkozása. A leginkább szabadulószoba jellegű, felső tagozatosoknak szánt programról Daru Éva, az intézmény munkatársa úgy fogalmazott: az újszerű, izgalmas nyomozós játék láthatóan leköti őket; kutatnak, felderítenek, bejárják a könyvtár szegleteit a pincétől az oktató teremig.  

Fotó: Tábori Szilvia 

Rendkívül összetett a feladvány, legalább egyórás csapatmunka a végére járni. Csak az győzhet, aki felgöngyölíti az ügyet és nem is mindenkinek sikerül. Nem annyira az irodalmi jártasság, inkább a logikai készségek, a fantázia segít a nyomozásban

 – magyarázta Daru Éva. Hozzátette: a kellemes könyvtári miliőben zajló játékban némileg a digitális eszközöket is bevetik, az ad egy plusz színezetet.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában