Hirdetés

2024.03.12. 15:45

Logisztikai területen keresel állást? Vácon adottak a lehetőségek az elhelyezkedésre!

A szerteágazó logisztikán belül országszerte számos lehetőség adódhat az elhelyezkedésre. Mindez Vácról és környékéről is elmondható, ahol ugyancsak jó esélyekkel böngészhetik az álláskínálatot azok, akik érdeklődnek például a raktározás vagy a szállítmányozás területei iránt. Mutatjuk, melyek azok a logisztikai munkakörök, amelyek visszatérő lehetőségnek számítanak a városban!

Delmagyar.hu

A targoncavezetői állások kifejezetten gyakoriak a váci logisztikai álláskínálatban

Forrás: freepik.com

Targoncavezető

A targoncavezetői állások kifejezetten gyakoriak a váci logisztikai álláskínálatban. Megjelenése és elérhetősége a város álláspiacára specializálódott VacAllas.hu felületén sem ritka. Az ehhez hasonló pozíciók betöltőire főként anyagmozgatói feladatok várnak raktárakban vagy logisztikai központokban tevékenykedve. Ennek részeként a targoncavezetők tevékeny szerepet vállalnak a beérkező áruk átvételében és raktárban történő elhelyezésében, valamint a kiszállítandó áruk összekészítésében és felrakodásában.

Ezenkívül a targoncavezetők részt vesznek a raktárkezelési tevékenységekben is, beleértve például az áruk címkézését, csomagolását, vagy akár az árujegyzékek vezetését. Munkavégzésük során kiemelt figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy a biztonsági előírásoknak megfelelően használják a targoncákat, és hogy károkozás nélkül végezzék feladataikat. Éppen ezért ezen pozícióknak a targoncavezetői jogosítvány megléte mellett a nagyfokú felelősségtudat, a szabálykövető magatartás, valamint a pontosság és precizitás is alapvető elvárása.

Raktáros csoportvezető

Vácon a tapasztaltabb raktárosok előtt akár vezetői pozíciók is megnyílhatnak. Ilyen például a raktáros csoportvezetői munkakör is, amely állás felelősségei a raktári csapat irányítása és koordinálása köré szerveződnek. Ebből adódóan egy raktáros csoportvezetőnek alapvető feladata a csapatmenedzsment, vagyis a raktári teendők kiosztása, azok végrehajtásának felügyelete, illetve a hatékony munkavégzés biztosítása.

A csoportvezető felelős továbbá a csapat tagjainak munkarendjének összeállításáért, a munkaidők nyilvántartásáért, és a munkahelyi szabályok betartatásáért. Ezenkívül tevékeny részt vállal a készletkezelésben és készletellenőrzésben, így biztosítva az áruk megfelelő tárolását és az optimális készletszintek fenntartását. Mindemellett vezetői mivoltából adódóan a pozícióhoz motivációs és teljesítményértékelési feladatok is tartoznak, aminek értelmében a csoportvezető visszajelzést ad a dolgozóknak a munkájukat illetően, valamint ösztönzi őket a teljesítményük fenntartására és/vagy annak javítására.

Anyagbeszerző

A logisztikán belül persze nem csak a raktározás területén adódhat lehetőség az elhelyezkedésre Vácon. Az anyagbeszerzők például éppúgy keresettek, és szintén kiemelt szerepet játszanak a logisztikai folyamatokban. Feladataik egyebek mellett magában foglalják a beszerzési stratégia kidolgozását, a potenciális beszállítók felkutatását és a velük való tárgyalások lebonyolítását. Sikeres egyezség esetén az anyagbeszerzők dolga, hogy a megfelelő időpontokban lehívják a rendeléseket.

Ennek kivitelezéséhez folyamatosan figyelemmel kísérik a készletszinteket, illetve együttműködnek a raktáros kollégákkal, hogy semmiképpen se alakuljon ki hiány vagy túlkészletezés. A munkájuk továbbá elemzői típusú feladatokkal is együtt jár, amelynek részeként költségelemzéseket végeznek, illetve értékelik a beszerzési folyamatok hatékonyságát. Ezen sokrétű felelősségekből adódóan az anyagbeszerzői pozíciók általában felsőfokú képesítéssel és alapos piaci ismeretekkel rendelkező munkavállalókat kívánnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában