Helyi életstílus

2024.04.21. 21:30

Pipacsok

Suki Zoltán

Ez a pipacs nem az a Pipacs.

Fotó: Karnok Csaba

Ahogy minden, így a pipacs is egy hónappal korábban nyílt ki az idén, ami szép ugyan, de azért félelmetes is. Node nem ez a lényeg most, hanem a Pipacs Presszó. Rákerestem a google-ön és már az első keresésre azt adta ki, hogy majdnem 12 ezer Pipacs Presszó van az országban. Ez azért elég nagy szám, úgyhogy érdemes elgondolkodni azon, hogy a kocsmárosok vajon miért szeretik erről a piros növényről elnevezni a kimérőt. Talán mert alliterál? Vagy mert a vendégek arca előbb-utóbb olyan piros lesz, mint a pipacs? Vagy talán azért, mert ha azt mondjuk otthon az asszonynak, hogy megyünk a Pipacsba, azt nem vesz annyira zokon mintha a Dagonyázóba, vagy a Késesbe mennénk?

Nem lehet tudni, de akinek van tippje írja meg nyugodtan.

De most vissza a pipacsmezőre!

A pipacsot a vadvirágok királynőjének is nevezik. Kerti növénynek ma már ritkán ültetik, pedig több dísznövényként nemesített változata létezik. A többnyire vörös, narancssárga díszpipacs önmagát szaporítja, terméséből a szél hordja szét a magokat, ezért ha egy kert napos részébe ültetik, akkor a növény egyre nagyobb területet foglal el.

Amúgy meg szép! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában