Szegedi egyetemi hírek

2024.05.19. 09:04

Kihívás Napja az SZTE rektori hivatalban

Ismét közös sportolásra invitálják a szervezők az SZTE rektori hivatal dolgozóit a Kihívás Napján, május 29-én, szerdán. Jóga, pingpong és tollaslabdázás szerepel a programok között.

Delmagyar.hu

Fotó: Picasa

- A Magyar Szabadidősport Szövetség által szervezett és megrendezett Kihívás Napja célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra ösztönzés. Ez a versengés kezdetben arról szólt, hogy 0 órától 21 óráig hányan végeznek legalább 15 percen keresztül tartó aktív testmozgást. A naptári időpont évről-évre változik, csak a szerdai nap az állandó. Mondhatjuk: ez a sport mozgó ünnepe – fogalmazott Fekete György. Az SZTE IKIKK Harmadik Missziós Fejlesztések Klaszter Sport és Egészség Fejlesztési Program vezetőjétől megtudtuk: az 1982-ben Kanadából induló Kihívás Napja hamar meghonosodjon Európában és szerte a világon. Magyarországon 1991 óta tart a vetélkedés a legsportosabb címek elnyeréséért. A Szegedi Tudományegyetem második alkalommal csatlakozik a kezdeményezéshez.

Fekete György arra buzdítja a rektori hivatal munkatársait, hogy május 29-én érkezzenek sportosan és próbáljanak ki minél többféle mozgásformát, kreatív, csapat- és egyéni programot!

A teljes tervezett programot a linken éri el >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában