Helyi érték

2023.06.05. 15:00

Rangos díjat kapott a mórahalmi szakképző

Munkatársunktól

Díjat kapott a mórahalmi szakképző. Angyalné Kovács Anikó intézményvezető mutatja a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián elnyert elismerést. Fotó: Arany T. János

Kreatív tehetségeket támogató középiskolaként díjazták a Szegedi Szakképzési Centrum Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégiumot a 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpián. Az iskola az ország legjobbjaival, köztük a fővárosi Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziummal került egy csapatba. A mórahalmi iskola egymillió forintot nyert az elismerés mellé.

A Magyar Innovációs Szövetség 12 iskolát részesített az innovatív tehetséggondozó munkáért 1 millió forintos díjban. Az iskolát így méltatták: legfontosabb célja, hogy kiváló szakembereket neveljen, olyanokat, akik az itt megszerzett tudással jó megélhetést tudnak maguknak és később a családjuknak teremteni. A szakma tanulása mellett céljuk a teljes személyiség fejlesztése, nevelése. Figyelemmel vannak arra, hogy a világra nyitott, kiegyensúlyozott, a későbbiekben is fejlődni képes felnőtteket neveljenek. Hitvallásuk a személyközpontú nevelés napi alkalmazása, test és lélek harmóniájának kialakítása. 

Az iskolában működő szakkörök által kínált lehetőségek a természettudományos, az informatikai és az elektronikai területeken nemcsak a diákok tudását és kreativitását fejlesztik, hanem hozzájárulnak a jövő innovációinak kialakításához is. Az ilyen tevékenységek révén a diákok egyedi projekteket hozhatnak létre, amelyeket a mindennapi életben, az iparban vagy az orvostudományban hasznosítani lehet.

Angyalné Kovács Anikó intézményvezető azt mondta, először indultak a versenyen, és bár nem értek el helyezést, ez az elismerés is hatalmas eredmény. A rendezvényen jelen volt Karikó Katalin, Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, aki azt üzente a diákoknak, hogy nem a siker elérésétől lesznek boldogok és a nehézségeket is lehetőségnek kell tekinteni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!