14 millióból fejlesztettek

2019.09.26. 15:07

Bővítés, hőszigetelés, napelemek: megújult a pitvarosi piac

Népszerű a csütörtöki pitvarosi piac, sokan járnak oda árusítani és vásárolni is, nemcsak helyből, hanem a környező településekről is. Most pályázati forrásból 14 millió forintot költött rá az önkormányzat.

Kovács Erika

Megújult a pitvarosi piac. Fotó: Kovács Erika

– A vidékfejlesztési programból fejlesztettük a piacterünket. Bővítettük a fedett elárusító helyet, a kiszolgáló épületet akadálymentesítettük, hőszigeteltük, új fűtési rendszerrel és napelemekkel láttuk el. Napelemes térvilágítást is kiépítettünk – mondta az átadóünnepségen Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. A piacról a közétkeztetéshez is vásárol az önkormányzat helyi termékeket. A konyha 4 települést lát el.

Lázár János és a polgármester elbeszélgettek az árusokkal a megújult piacon. Fotó: Kovács Erika

– Támogatom a helyi piacok működését, mert a multinacionális vállalatokkal szemben csakis a jó minőségű piacok vehetik fel a versenyt – mondta Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, aki arról is beszélt, hogy az elmúlt 5 évben 1,5 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre Pitvaros. Kiemelte az épülő egészségházat és az iskola félmilliárdos felújítását, ami hamarosan kezdetét veszi.

Képaláírás: Lázár János és Radó Tibor az árusokkal beszélgettek a fejlesztésről és arról, hogy megy az üzlet. Fotó: Kovács Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!