Idén megvalósítja a versenyre készített terveket a település képviselő-testülete

2020.01.04. 16:33

Zákányszékkel nyertek díjat

Különdíjat nyert három szegedi egyetemista egy, a Miskolci Egyetem által meghirdetett városmarketing-versenyen, amelyen Zákányszék vezetésével közösen állítottak össze egy turizmusfejlesztő tervezetet.

Arany T. János

Különdíjat ért a szegedi egyetemisták Zákányszék turisztikai fejlesztéséről készített stratégiája. FOTÓ: DM

Fotó: Czégény László

A Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete hatodik alkalommal hirdette meg az Együttműködve versenyezni! elnevezésű országos városmarketing-versenyt.

A feladat

A feladat az volt, hogy a csapatok vizsgálják meg és röviden értékeljék az adott desztináció turisztikai szektorát, kínálatát, valamint a megjelenő turisztikai keresletet, a turisták összetételét, mennyiségi, magatartá­­si jellemzőit.

Mutassanak irányt

Megismerve a napjainkra jellemző turisztikai trendeket, a turisták jellemző döntési, ma­­­gatartási szokásait, a környezeti feltételeket, mutassák be, hogy milyen irányba lenne szükséges fejleszteni a város turizmusát, mivel lenne növelhető vonzereje. A tanulmány má­­sodik részében fogalmazzanak és tervezzenek meg egy marketingkommunikációs, ér­tékesítést támogató programot.

Különdíjat ért a szegedi egyetemisták Zákányszék turisztikai fejlesztéséről készített stratégiája. FOTÓ: DM

Tervet készítettek

A Szegedi Tudományegyetem három hallgatója, Czégény László, Kovács Adrienn és Sa­­hin-Tóth István Kazi Péter alpolgármesterrel vette fel a kapcsolatot, majd városvezetés a képviselő-testülettel egyeztetve úgy döntött, örömmel vesznek részt a versenyen. – A csapattal októberben kezdtük el a közös munkát. Feladatuk az volt, hogy a település vezetésével együtt dolgozva összeállítsanak egy, a község turizmusának fellendítésére vonatkozó tervezetet, valamint egy ehhez kapcsolódó marketingstratégiát – magyarázta az alpolgármester.

Meggyőző előadás

A regionális döntőket november végén rendezték, Szegeden hat csapat mérte össze tudását, ebből ketten jutottak tovább. A fiatalok előadása meggyőzte a szakmai zsűrit a csapat felkészültségéről, valamint arról, hogy az általuk kidolgozott tervezet valóban segítheti Zákányszék növekedését. Véleményük szerint a fiatalok által megalkotott projekt életképes és megvalósítható, a szegedi csapat különdíjban részesült.

Gazdagodott Zákányszék

A fiatalok szerint ez egy nagyszerű első lépés volt települé­sünk számára ahhoz, hogy Zákányszéket megismertethessük a szélesebb turista kö­­zönséggel. Ezzel egyet értett az alpolgármester is, aki hozzátette, szeretnének a turizmus felé nyitni, aminek jót tett, hogy országos szinten megismerték Zákányszéket, a település pedig egy kész marketingtervezettel gazdagodott, amit a jövőben szeretnénk majd megvalósítani.

Avarok is lakták

A település északi részén a késői bronzkorból való leleteket találtak a régészek, amelyek azt bizonyítják, hogy itt avarok éltek. Időszámításunk előtt 1000 körül már település volt ezen a részen. Az első írásos emlék II. Béla királynak a dömösi prépostság alapítására vonatkozó levele, melyben Villa Sakani néven kerül említésre a település. A település legősibb feljegyzett nevét a Zákány családtól kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!