Helyi gazdaság

2014.02.19. 19:49

Zolnay Kriszta Az év üzletasszonya lett 2013-ban

Szeged - A tavaly 10 éves Presztízs díj történetében először kapta meg üzletasszony Az év üzletembere díjat: Zolnay Kriszta gyógyszerész, a szegedi Kígyó Patika tulajdonosa, vezetője vette át azt. A 3 gyermekes édesanya számára a 2013-as esztendő más eredmények miatt is emlékezetes marad.

Fekete Klára

– Számomra azért különleges a Presztízs díj, mert egyrészt az első nő voltam, aki Az év üzletembere kategóriában kiérdemelte, másrészt nem én pályáztam rá, hanem szakmán kívüliek találtak elismerésre méltónak
– válaszolta [namelink name="Zolnay Kriszta"] gyógyszerész arra a kérdésre, mit jelentett számára a tavaly novemberben átvett kitüntetés. – Ezzel nem engem, hanem a nőket is értékelték a díj mecénásai: nagyon sok hölgy megérdemelné ugyanis, hogy felfigyeljenek a munkájára.

Dr. Zolnay Kriszta az év minden napján nyitva tartó céget irányít. Fotó: Karnok Csaba

Zolnay Kriszta az év minden napján nyitva tartó céget irányít. Fotó: Karnok Csaba

Díjazottak, mecénások, támogatók 2013-ban

2013. november 28-án 5 kategóriában hirdettünk győzteseket: Az év új vállalkozása a Stílus Faipari Kft., Az év kisvállalkozása a Sikk Kft., Az év középvállalkozása a Pharmacoidea Kft., Az év vállalkozása a Váll-Ker Kft. Az év üzletembere Presztízs díjat ketten kapták: Zolnay Kriszta gyógyszerész, a Kígyó Patika vezetője és [namelink name="Ledó Ferenc"] kertészmérnök, a Dél-alföldi Kertészek Szövetkezetének elnöke. Az üzletembereknek a Vodafone különdíjakat is átnyújtott. A KÉSZ cégcsoport különdíját a dvb Délmagyarországi Vasbetonipari Kft.-nek ítélték oda. A díjazottakat a mecénások jelölték: a KÉSZ cégcsoport – mint a díj kiemelt mecénása –, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Hungerit Zrt., a Lapcom Zrt., a Legrand Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem. A Presztízs díj támogatói: a CE Glass cégcsoport, a Szegedi SZEFO Zrt., valamint a Naturtex Kft., főtámogató a Vodafone. A díj mecénásai tavaly is kiválasztották azt az alapítványt, amelynek 1 millió forintot ajánlottak fel a jegybevételből. 2013-ban a GEMMA Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskola lett a kedvezményezett.

Az év üzletasszonya emlékezetessé tette a gála közönségének az estet, amikor a színpadon megköszönte az elismerést: – A Presztízs díj most vált felnőtté azzal, hogy egy nő kaphatta meg – mondta akkor. – Ezt szeretném mindenkivel megosztani, aki itt ül: megkérem a hölgyeket, hogy álljanak fel. Uraim, önökön a sor, tapsolják meg őket! – Amikor lementem a színpadról, egy ismeretlen nő jött oda hozzám és sírt, hogy ő még ilyet nem élt meg. Amit mondtam, nem feminista megnyilvánulásnak szántam, a nő, a 3 gyermekes anya, a gyógyszerész mondatta velem.

Zolnay Kriszta 2002 óta vezeti a 140 éves Kígyó Patikát, azt az egészségügyi szolgáltató intézményt, amelyik „szegedikumnak" számít. – Ez a múlt engem kötelez, felelősséget érzek az elődök miatt, tudom, hogy a legmagasabb színvonalon kell kiszolgálnom az embereket.

A Kígyó Patika működését egy vállalatéhoz hasonlította, hiszen ugyanaz a gazdasági környezet, ugyanazok a problémák, mint más területen. Ezért nem elegendő csak a szakmát ismerni, hanem menedzsermunkát is kell végezni. Kriszta ebben otthon van: a gyógyszerészkar után a külkereskedelmi főiskola nemzetközi marketing szakán is diplomát szerzett. – Izgalmas a munkám, de nem kis teher: egy olyan „céget" viszek, amelyik az év minden napján nyitva van. A 23 dolgozó diplomás, és nemcsak kiadják a gyógyszert, hanem kapcsolatot is teremtenek az emberekkel, nemcsak „letudják a napot", hanem képzik magukat. Célunk a betegség megelőzése, ezért a patika egyik fele az egészséges embereknek kínál alternatívát.

A Kígyó Patika 2013-ban az egyetem újonnan alapított, az év oktató gyógyszertára kitüntetését is megkapta. Tavaly óta hatályos a „Lex Zolnay": 2 éves munkával, parlamenti beadvánnyal sikerült elérnie, hogy a patikák gluténmentes termékeket is forgalmazhassanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában