Helyi gazdaság

2014.10.04. 08:07

Nem szabad elmaradni a törlesztőrészlettel

Az elszámoltatási törvény kapcsán sokan úgy gondolják, az elszámolásig nem is érdemes fizetni a törlesztőrészleteket.

Az elszámoltatási törvény kapcsán sokan úgy gondolják, az elszámolásig nem is érdemes fizetni a törlesztőrészleteket; a Magyar Nemzet által megkérdezett szakértő szerint azonban ez hiba, mert így az ügyfelek kimaradhatnak a kedvező kamatozású forinthitelekből a jövő évi hitelkiváltáskor.

A bankok és a devizahitelesek közötti elszámolásra még sokat kell várni, hiszen azt az állam ellen pert indító bankoknak jövő februárban, a törvény rendelkezéseibe belenyugvó pénzintézeteknek januárban kell elkészíteni, és elküldeni az ügyfélnek.

A kifizetésekre és a törlesztőrészletek csökkentésére pedig csak ezt követően kerülhet sor. Sokan talán ezért gondolják úgy, hogy miután úgyis visszajárnak a túlfizetések, az elszámolásig nem érdemes fizetni a törlesztőrészleteket.

A Bankráció.hu elemzője, [namelink name="Gergely Péter"] szerint hibás ez a gondolatmenet, hiszen élő szerződés lévén a törlesztőrészleteket attól függetlenül fizetni kell, hogy később abból visszajárhat valami.

Azért sem érdemes elmaradni a befizetésekkel, mert egyrészt három hónap hátralékfelhalmozás után felkerülhet az adós a megbízhatatlan ügyfelek listájára, másrészt a bank felmondhatja a szerződést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában