Helyi gazdaság

2019.11.07. 16:54

Bruttóbetyárok a pénzügyi versenyen

A PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének Csongrád megyei selejtezőjét rendezték meg Szegeden csütörtök délután.

K. A.

PénzSztár pénzügyi verseny diákoknak. Fotó: Kuklis István Délmagyarország DM

Csütörtökön délután rendezték Szegeden a PénzSztár Hazai és Külhoni Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyének Csongrád megyei selejtezőjét. Az immár szokásosnak nevezhető helyszínen, a NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságán, az úgynevezett Vídia-házban várták a csapatokat.

A diákok izgatottan várták a verseny kezdetét. Fotó: Kuklis István

Egyszerre 23 helyszínen kezdődött a verseny, Budapesten, a 19 megyében és a három határon túli településen összesen 115 csapat mérte össze a tudását. A versenyzőknek mindenhol ugyanazokat a feladatokat kellett teljesíteniük – az előre kiadott házi feladatok prezentálásán túl.

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Szakgimnáziuma 72-es díszterem néven indult – ez volt a felkészülés helyszíne -, míg a Vasvári csapata a Bruttóbetyárok névre hallgatott. A DFHL egy másik kőrösys alakulatot takart – a betűszót a lányok keresztnevének kezdőbetűi adták-, míg a Vasvári másik csapata a szerénység jegyében Győztesek néven indult – a Pénzügyes palánták Hódmezővásárhelyről, a Návayból érkeztek.

A szakmai zsűri is erősnek bizonyult, Mokrai Mihály, a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke, Szűcs Edit, a NAV megyei főosztályvezetője és Borsodi Gabriella, a Budapest Bank szegedi fiókvezetője értékelte a diákok teljesítményét. A 100 hazai csapatból 35 mehet tovább a regionális középdöntőbe, 15 határon túliból 5 juthat tovább – pontegyenlőségnél szétlövés dönt a továbbjutásról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában