Fejlesztésre kap támogatást a térség

2020.09.16. 10:25

Szeged is felkerült a kormány turisztikai térképére

Meghatározták a belföldi turizmus csomópontjait, melynek fejlesztésére külön gondot fordítanak – Szeged is közéjük tartozik.

delmagyar.hu

20200504 Szeged Koronavírus-járvány: nyitnak a teraszok éttermek, cukrászdák előtt a belvárosban is. Fotó: Karnok Csaba KC Délmagyarország DM

Fotó: Karnok Csaba

Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgató-helyettese a témában tartott sajtótájékoztatót kedden, (erről itt olvashatnak bővebben), ahol elmondta az eddigi öt kiemelt fejlesztési térséget kibővítették tizenegyre. Ezek a következők: Balaton, Sopron-Fertő, Bük–Sárvár, Tokaj és Nyíregyháza, Mátra–Bükk, Gyula és térsége, Győr–Pannonhalma, Szeged és térsége, Pécs–Villány, Debrecen és térsége, valamint Budapest környéke.

Könnyid László azt is elmondta, a nevesített 11 új térséget a fejlesztések mellett értékesítési és marketing központúan is szeretnék versenybe hozni, ami azt jelenti, ki fogják alakítani az adott régiók saját imázsát, arculatát, amely segíti a márka és piaci pozíciójuk meghatározását egyaránt.

Szeged turisztikai térségébe tartozó települések: Szeged, Hódmezővásárhely, Ópusztaszer, Sándorfalva, Mórahalom, Makó valamint a békés megyei Mezőhegyest is idesorolták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában