Korszerűsítenek

2020.12.08. 17:09

Felújítják a nagymágocsi kastélyotthont

Két évvel ezelőtt már kezdődött a kastély parkjának rövid-, közép- és hosszú távú rekonstrukciója.

Kovács Erika

300 lakója van jelenleg a kastélyotthonnak. Archív fotó: Kovács Erika

A nagymágocsi kastélyotthonban az elmúlt hetekben nagyszabású felújítási munkálatok kezdődtek. A fenntartó jóvoltából fertőtlenítették a padlást, és a galamb­ürüléket is elszállították. Az épületre madárriasztókat szereltek fel, és hálós madárvédelmet is kialakítottak, hogy megvédjék a galamboktól a homlokzati díszeket. Az elmúlt időszakban többször is problémát okoztak a nagy esők. A tető beázott, ezt bádogozási munkákkal szüntették meg.

A felújítási munkálatok a teraszokat és a sérült homlokzati elemeket is érintik, a vízszolgáltató berendezések cseréjével pedig a hálózati melegvíz-szolgáltatás is korszerűbbé válik.

300 lakója van jelenleg a kastélyotthonnak. Archív fotó: Kovács Erika

Két évvel ezelőtt kezdődött a kastély parkjának rövid-, közép- és hosszú távú rekonstrukciója. Ennek első ütemében a veszélyes, kiszáradt fákat távolították el a parkból, majd új fasorokat is telepítettek, továbbá kitakarították a bozótos részeket is.

A munkálatok során teljes körűen betartják a járványvédelmi szabályokat, előírásokat, a kastélyotthon lakói nem érintkeznek a felújítást végző szakemberekkel.

A nagymágocsi kastélyt a 19. században gróf Károlyi Imre építtette. Magát a kastélyt Viktor Siedek, a hozzá tartozó épületek egy részét pedig Ybl Miklós tervezte. Évtizedek óta idősek otthonaként működik, jelenleg mintegy 300 lakója van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában