Összefogással újult meg

2021.03.31. 20:31

Rengeteg útalappal javították meg a Szarvasi dűlőt

A nagymágocsi önkormányzat és a helyi gazdálkodók összefogtak és felújították az úgynevezett Szarvasi dűlőutat – erről Szebellédi Endre polgármester számolt be a hivatalos közösségi oldalán. Tíz traktorral dolgoztak a területen az elmúlt napokban, hogy javítsák a minőségét.

Kovács Erika

– Első olvasatban furcsa lehet a „szarvasi” megnevezés, de ha nem jön az első világháború és az azt követő gazdasági visszaesés, akkor Nagymágocsról most egy legalább négy számjegyű aszfaltozott út vezetne Nagymágocs Mátyás király utca belterületi, aszfaltos végétől egészen Szarvasig. A jó reményű földút az idők során megrongálódott, nyomvályúsodott, több helyen konkrétan járhatatlanná vált, így minden túlzás nélkül most új utat kellett építeni a régi helyére – adta hírül Szebellédi Endre. A nagymágocsi gazdák és az önkormányzat összefogásával a közelmúltban megújult a Szarvasi út, ami stratégiai fontosságú a nagymágocsi mezőgazdasági úthálózatban.

– Nagy erők mozdultak meg az ügyért. Háromszáz köbméter útalapot hordtak ki a területre mintegy 10 traktorral, mezőgazdasági gépekkel és szerelvényeikkel. Köszönet illeti a szervezést felvállalókat és mindazokat, akik a gépi és kézi erőt adták. Köszönjük a munkát Varga-Kis Jánosnak, Magony Jánosnak, Czakó Krisztiánnak, Németh Mihálynak, Németh Nándornak, Tóth Ferencnek, Konyecsik Tamásnak, Nagy Istvánnak, Kukovecz Sándornak, Juhász Róbertnek, Kis Imrének, Kun Györgynek, Török Ferencnek és Török Patriknak. A Nagymágocsi Farmer Kft. munkatársai pedig a Bogyó és a Lőtéri dűlőn, továbbá az azzal párhuzamos földúton végeztek útsimítási munkákat – sorolta.

A Szarvasi dűlőút most már jól járható. Fotó: Kovács Erika

Maradt még dűlőút, és így munka is bőven. Várja a csapat azokat a gazdákat, akik magukénak érzik a közös ügyet. Szebellédi Endre hangsúlyozta, a feljavított utak állapotának megőrzése is nagyon fontos feladat. Elengedhetetlen, hogy aki nem akarja vagy nem tudja kivenni a részét a közös munkából, az is tisztelje a többiek erőfeszítéseit, és figyeljen oda a rendeltetésszerű használatra.

– A most létrejövő összefogás megmutatta a gazdák erejét, és bizonyította, hogy közösen sokkal hatékonyabban le­­het elérni a kitűzött célokat

– emelte ki a településvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában