Helyi gazdaság

2021.04.06. 08:42

A diákok pénzügyi oktatása érdeke a bankoknak is

K. A.

– A fiatalok pénzügyi oktatása fontos, a mostani diákok ugyanis a jövő banki ügyfelei – mondta Jelasity Radován, a Magyar Bankszövetség elnöke a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! című vetélkedő online sajtótájékoztatóján. Megjegyez­­te: a diákok pénzügyi tudatosságának növelése remélhetőleg a szülőkre és a nagyszülőkre is kedvező hatással lesz.

A versenyre április 12-én délig jelentkezhetnek a középiskolák tanulói négyfős csapatokban a diakforum.hu ol­­dalon található űrlap kitöltésével. Eddig 400-an jelezték részvételi szándékukat. Az első fordulót április 13-án tartják, a megyei „elődöntők” 15–29. között lesznek, végül május 19-én a húsz legjobb csapat mérheti össze a tudását.

Számos értékes díjjal jutalmazzák a győztesek mellett a résztvevőket is. A döntő első három helyezett csapatának és kísérő tanárának bécsi egynapos tanulmányutat szervez­nek, a díjak között lesznek 50–250 ezer forint összegű ajándék­utalványok és digitális eszközök is, internet-előfize­téssel.

A pénzügyi vetélkedőt idén második alkalommal szervezi meg a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával. A verseny szakértői bizottságának elnöke Bod Péter Ákos volt jegybankelnök, fővédnöke Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában