Makó

2021.04.27. 18:56

Újrafestik Makón az útburkolati jeleket – Fotók

A tavalyihoz hasonló nagyságrendű összeget költ idén a kopott útburkolati jelek újrafestésére Makó.

Szabó Imre

A zebrák felfestése is nagy körültekintést igényel az épp arra közlekedő autóvezetőktől – Fotó: Szabó Imre

8,2 millió forintot, azaz a tavalyihoz hasonló nagyságrendű összeget költ idén a kopott útburkolati jelek újrafestésére Makó – hangzott el Farkas Éva Erzsébet polgármester, Mágori András városüzemelési tanácsnok és Cziner Gábor, a Medivia Kft. műszaki vezetőjének közös sajtótájékoztatóján kedden.

A munkálatok egyik helyszínén, a Justh Gyula és a Nagycsillag utca kereszteződésében azt is láthattuk, ahogy két szakember az ottani zebrát festette újra.

Megtudtuk, a városi aszfaltutakat minden évben felmérik kora tavasszal, ez alapján indul a munka minden választókerületben – ezúttal összesen mintegy 2 ezer négyzetméternyi felületet érintve. A három jelentkező közül kiválasztott cég két csapattal tevékenykedik a városban. Az egyik a fehér, a másik a sárga útfestéseket végzi el – utóbbihoz tartoznak például a kerékpárutak jelzései. Oldószeres technikával, festékszóró pisztollyal és kézi erővel újítják fel a már meglévő felfestéseket.

Az előzetesen összeírt lista, ami alapján dolgoznak, több száz helyszínt tartalmaz. A munka befejezése május végén várható, addig kérik a makói utakon közlekedő sofőrök fokozott figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában