Közzétették az időpontját

2022.07.11. 17:58

Jövőre jubilál az állattenyésztési napok

Kovács Erika

Képünk a 2022-es rendezvényen készült. Fotó: Török János

Közzétette a Hód-Mezőgazda Zrt. a jubileumi, 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazdanapok, Szakkiállítás és Vásár időpontját, 2023. május 4-e és 6-a között rendezik meg az ország legnagyobb vidéki agrárrendezvényét Vásárhelyen. 

Az állattenyésztő szakma számára ma már európai hírű a kiállítás, 2022-ben 38 országból érkeztek látogatók, de főleg a hármashatár közelsége miatt rendkívül jelentős a Szerbiából és Romániából érkező szakemberek száma. A részvénytársaság teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, és vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztő országok mintája alapján. A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület nagy létszámú és széles választékú őshonos, szinte valamennyi mai modern, intenzív hasznosítású és sokszor másutt nem látható, különleges tenyészállatnak ad helyet – olvasható a 30. kiállítással kapcsolatban a cég honlapján. Az Antal Gábor vezérigazgató és Fekete Balázs fesztiváligazgató által aláírt tájékoztatóban hangsúlyozták, a kiállítások rendezésénél a legfontosabb szempont a szakmaiság.

A Hód-Mezőgazda Zrt. 2023-ban is a Magyar Állattenyésztők Szövetségével és a tagszervezetekkel együtt közösen szervezi meg a kiállítást, az érvényben lévő járványügyi szabályokat betartásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában