A pályázaton még 2021-ben nyert az önkormányzat

2022.08.17. 12:30

Napelemet szereltek a bölcsődére Balástyán

Korszerűsítik a balástyai bölcsődét: a gázkazánt már felszerelték, a napelemek a napokban telepítették a bölcsődével szomszédos önkormányzati épület tetőszerkezetére.

munkatársunktól

Napelemeket telepítettek a bölcsőde számára a Belügyminisztérium önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatása részeként a Balástyai Csudavilág Óvoda és Bölcsődével szomszédos önkormányzati épület tetőszerkezetére. Az invertert a bölcsőde területén helyezték el. A pályázaton még 2021-ben nyert az önkormányzat 3,8 millió forint vissza nem térítendő összeget napelemekre, és kazáncserével fűtéskorszerűsítésre, amelyhez 1,2 millió forint önerőt biztosított a község. Az új gázkazánt március 7-én szerelték fel.

Mint azt korábban megírtuk, a támogatói okiratot, megállapodást még tavaly június 30-án írták alá a felek. Péterné Bárkányi Tímea projektmenedzser lapunknak akkor azt mondta, a régi kazánnal szinte mindig probléma volt. Hamarosan komfortosabb és modernebb körülmények között lehetnek a kicsik. A napelem telepítését azért illesztették a pályázatba, mert a megújuló zöldenergia fontos a község számára. Ahol tudják, alkalmazzák, és minden pályázatnál előnyben részesítik a hasonló megoldásokat. A bölcsődével kapcsolatban még várnak feladatok a faluvezetésre, a konyha is korszerűsítésre szorul, ami ebbe a pályázatba már nem fért bele.

Saját készítésű szakmai program

Az intézmény 2017. szeptember elseje óta működik Balástyai Csudavilág Óvoda és Bölcsőde néven. Balástya önkormányzata 2011. áprilisban alapította a bölcsődéjét. A három év alatti kisgyermekek elhelyezése és gondozása a Kóródy utca 31. szám alatti, EU-pályázati támogatásból átépített épületben történik. A két kisgyerekcsoport étkeztetéséről saját bölcsődei konyha gondoskodik. A nevelőtestület négytagú, három kisgyermeknevelő felsőfokú végzettséggel rendelkezik, minden dolgozó szakképzett. A bölcsőde szakmai munkája egyedi program alapján folyamatosan formálódik a helyi igények és lehetőségek figyelembevételével.

 

Címkék#Balástya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában