gazdaság

2022.11.25. 12:30

Megérkezett az első adag tűzifa Szentesre

M. A.

Folyamatos a szállítás a Berekháti iskola előtti telephelyre. Fotó: Araczki Endre

Az országban 153.-ként a városban is létrejött tűzifa lerakó pont. A szentesi telepen az országos tűzifa-program részeként a lakosság a piaci árnál lényegesen kedvezőbben juthat hozzá a téli tüzelőjéhez. A szállítás folyamatos, a napokban összesen tíz kamion érkezik a Berekháti iskola előtti telephelyre.

– A kezdeti nehézségek után már látható, hogy országszerte működnek ezek a lerakati pontok. Ide is megérkeztek az első rönkök a Dunántúlról, és az igénylések folyamatosan kielégítésre kerülnek. Pár napon belül sikerült ezt a telephelyet kialakítani és megegyezni az erdőgazdaságokkal. Itt, az Alföldön kicsit hátrányban vagyunk, mivel az erdősültség aránya sokkal kisebb mértékű, mint a Dunántúlon vagy az ország északi részein. Azt is meg kellett szerveznünk, hogy ide szállítsák ezeket a rönköket – magyarázta Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője.

Mint megtudtuk, a kamionon folyamatosan fognak járni az erdőgazdaságok és a telephely között, ezzel Szentes és térségének tűzifa-ellátottsága is megoldódik. A szükséges igénylőlap kitöltésével egy igénylő tíz erdei köbméter fához juthat, ezek a mennyiségek rendelkezésre fognak állni a szentesi telephelyen is az igényeknek megfelelően. A telepről viszont mindenkinek magának kell gondoskodnia a tüzelő házhoz szállításáról

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában