Hódmezővásárhely

2022.12.10. 10:20

Lázár János aláírta a földadó elleni petíciót

– Nem büntetni kell a magyar gazdákat, hanem segíteni nekik – írta közösségi oldalán Lázár János, miután aláírta a vásárhelyi földadó elleni petíciót. A térség országgyűlési képviselője arra biztat mindenkit, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz.

Munkatársunktól

Lázár János arra kér mindenkit, hogy támogassa a magyar gazdák kiállását, és írja alá a petíciót. Fotó: Lázár János közösségi oldala

– A helyi földadó bevezetése begyűrűzik a mezőgazdasági termékek árába, így az élelmiszerek további drágulásához vezet. A történelmi aszály, valamint a háború miatt drasztikusan megemelkedett energia- és takarmányárak után nem büntetni kell a magyar gazdákat, hanem segíteni nekik. Ezért mondok nemet a földadóra, és ezért kérek mindenkit, hogy támogassa a magyar gazdák kiállását, és írja alá a petíciót! – írta szombaton délelőtt Facebook-oldalán Lázár János.

Ahogy megírtuk, jövőre földadót kell fizetniük a 4 hektár fölötti tulajdonnal rendelkező és azt bérbe adó hódmezővásárhelyieknek – így döntött a Márki-Zay Pétert támogató többség a novemberi közgyűlésen.

Fotó: Lázár János közösségi oldala 

A döntést nagy felháborodás övezi, a földadó ellen aláírásgyűjtést indított a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Jakab István, a Magosz elnöke felszólította a vásárhelyi polgármestert, hogy „fejezze be ezt a játékot”, mert félő, hogy a baloldali vezetésű települések követni fogják a példáját. Jakab István közölte, hogy egyeztetnek a termelőkkel és a földtulajdonosokkal, és minden eszközt felhasználnak a földadó megakadályozásáért. A gazdákat nem szabad hátrányba hozni, hiszen nyitott piacon, más EU-tagállamokkal versenyezve kell helyt állniuk, Márki-Zay Péter intézkedése ezért teljesen elfogadhatatlan.

A vásárhelyi földadó elleni tiltakozáshoz az agrarpeticio.hu oldalon lehet csatlakozni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában