Budapest, Hódmezővásárhely

2022.12.06. 16:40

Aláírást gyűjtenek a vásárhelyi földadó ellen

Aláírásgyűjtést indítanak a Márki-Zay Péter kezdeményezésére Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen – jelentette be kedden Budapesten sajtótájékoztatón a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK).

Kovács Erika

ILLUSZTRÁCIÓ: Karnok Csaba

Jakab István, a Magosz elnöke felszólította a vásárhelyi polgármestert, hogy „fejezze be ezt a játékot”, mert félő, hogy a baloldali vezetésű települések követni fogják a példáját. Jakab István közölte, hogy egyeztetnek a termelőkkel és a földtulajdonosokkal, és minden eszközt felhasználnak a földadó megakadályozásáért. A gazdákat nem szabad hátrányba hozni, hiszen nyitott piacon, más EU-tagállamokkal versenyezve kell helyt állniuk, Márki-Zay Péter intézkedése ezért teljesen elfogadhatatlan – adta hírül a Híradó.hu. 

A NAK Csongrád-Csanád megyei elnöke, Szél István gazdaellenes intézkedésről beszélt, kiemelte, Márki-Zay Péter régóta be akarta vezetni a földadót. Véleménye szerint ez azért is érthetetlen most, mert Csongrád-Csanád megyét nyáron több mint 100 ezer hektáron rendkívüli szárazság sújtotta, a gazdák ennek hatásaival küzdenek.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke szerint a szomszédban dúló háború miatt is „őrültség ilyen jellegű terhet rakni” a termelőkre. A földadó az élelmiszerek drágulását is okozhatja, a következmények mindenkit érintenének – írta a Híradó.hu.

A vásárhelyi földadó elleni tiltakozáshoz az agrarpeticio.hu oldalon lehet csatlakozni. 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában