Február elején döntenek

2023.01.11. 20:00

Mégsem biztos, hogy elsötétedik Sándorfalva

Nem biztos, hogy lekapcsolják éjszaka a közvilágítást Sándorfalván, az erről szóló végleges döntést a képviselő-testület elnapolta február elejére. Bár a kisváros kapott támogatást, több mint 250 millió forintos hiánnyal valószínűleg így is számolniuk kell. A pontos kalkulációs azonban most készül.

Timár Kriszta

Egyelőre még világos van éjszakánként a településen, lehet, hogy ez így is marad. Fotó: Karnok Csaba

Mint arról korábban már beszámoltunk, egy december végi rendelet értelmében 23 és hajnal 4 óra között lekapcsolnák a közvilágítást Sándorfalván és annak kiskertes részein is, valamint erre az időszakra 40 km/óra sebességkorlátozást is bevezetnének. Az intézkedés már január elsején hatályba lépett, mivel azonban az MVM Zrt. teljesítési ideje minimum 45 nap, leghamarabb februárban borulhat sötétbe éjszakára Sándorfalva.

Jelenlegi állás szerint azonban nem biztos, hogy ez meg is történik. Szerdán összeült a képviselő-testület és módosították a rendeletet. Ennek értelmében a lámpákat egy órával később, éjfélkor kapcsolnák le, hogy az utolsó busszal hazaérkezők is még kivilágított utcákon mehessenek haza. Az egész intézkedést pedig feltételes módba tették, annak véglegesítéséről a költségvetés februári elfogadását követően döntenek.

Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester lapunknak elmondta, a február 9-i testületi ülésre már a teljes év pontos költségvetését látják, ez alapján a tavaly év véginél pontosabb kép áll majd rendelkezésükre a döntéshez, korábban ugyanis csak költségvetési koncepció készült.

– Azóta kaptunk ugyan 48 millió forintot, tavaly év végén azonban 315 millió forintos hiánnyal kalkuláltunk. Vagyis ez a pénz valószínűleg nem lesz elég arra, hogy talpon tudjunk maradni. A közvilágításra tavaly 14,5 millió forintot költöttünk, idén 49 millió forintba kerülne. Napi 4 órás kikapcsolással 24 millió forintot tudnánk megspórolni. Polgármesterként azonban az elsődleges célom, hogy ezt ne kelljen megtenni. Ezért szakemberekkel is felvettük a kapcsolatot és próbálunk olyan megoldást találni, hogy úgy tudjuk működtetni az utcai lámpákat, hogy közben a pénzünkbe is beleférjünk – fogalmazott.

Február 9-éig tehát biztos, hogy a közvilágítás megmarad Sándorfalván. Ha valahol a lakosság azt tapasztalja, hogy sötét van, az a polgármester szerint csak meghibásodás miatt lehet, ezért kéri, hogy erről a lakosok tegyenek bejelentést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában