A Közúté a szakasz

2023.02.17. 18:10

Évek óta várják a főutca felújítását az algyőiek

A szakasz felújítására már több száz millió forint kellene. Az önkormányzat folyamatosan próbál egyeztetni az illetékesekkel.

K.A.R.

Lassan már csak szlalomozva lehet közlekedni a kátyús útszakaszon. Fotó: Karnok Csaba

Évek óta egyeztet az algyői önkormányzat és a Magyar Köz­­út Nzrt. az állami tulajdonú Kastélykert utca és a Vásárhelyi utca útfejlesztése, jelentős előrelépés azonban mégsem történt, csupán a templomkanyarban aszfaltoztak 3 évvel ezelőtt, de ez nem elegendő ahhoz, hogy a főutca megfelelően járható legyen. A szakasz felújítására már több száz millió forint kellene.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, többször javasolta már számukra a Közút, hogy vegyék át a 4 kilométernyi hosszú útszakasz kezelését, azonban ők ezt csak akkor teszik meg, ha felújítja a társaság. Hozzátette, mivel állami tulajdonú az út, így az önkormányzat nem tud pályázni annak fejlesztésére, politikai akartra lenne szükség a renováláshoz. Megjegyezte, hajlandóak arra is, hogy kisebb önerővel hozzájáruljanak a beruházáshoz, csak kezdődne már el az ügyben egy érdemi egyeztetés. 

Fotó: Karnok Csaba

A településvezető közölte, az önkormányzat folyamatosan próbál egyeztetni az illetékesekkel, akik felé tavasszal egy új tanulmánytervet is benyújtanak, hiszen az az elképzelésük, hogy a község nagyobb útszakaszai mentén kerékpározásra alkalmas útterületet alakítanak ki, és szeretnék, ha ez a Kastélykert és a Vásárhelyi utcában is megtörténne.

Az állami tulajdonú út felújítása kapcsán megkerestük a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-t is írásban, azonban kérdéseinkre nem érkezett válasz február 14-e óta. Amint megkapjuk visszajelzésüket, visszatérünk a témára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában