Helyi gazdaság

2023.03.18. 08:20

Lekapcsolják a közvilágítás egy részét Tiszaszigeten

S. Z.

Fotó: Frank Yvette

Lekapcsolják ideiglenesen 57 darab villanyoszlopon a világítást Tiszaszigeten a megemelkedett energiaárak miatt – számolt be közösségi oldalán a település polgármestere. Ferenczi Ferenc azt írta, hogy az elmúlt év utolsó hónapjaiban derült ki, hogy 2023-ban drasztikusan megemelkednek a közvilágításhoz kapcsolódó költségek, melyet az önkormányzat nem tud saját költségvetésének terhére kigazdálkodni. Az előzetes számítások alapján állami kompenzáció sem nyújt teljes fedezetet. Így a testület nehéz, de felelősségteljes döntést hozott, hiszen éves szinten 5,2 millió forint megtakarítást eredményez a lámpatestek egyharmadának ideiglenes kikapcsolása.

Az állami tulajdonában levő belterületi utcákat, a Kossuth és a Temesvári utcát ez forgalombiztossági okokból nem érinti. Viszont a Petőfi, a Fűzfa. a Május 1., a Móra, a Szamos, a Vadkerti, a Szabadság, a József Attila, a Rákóczi, a Kolozsvári, az Alföldi, az Aradi, a Dózsa, a Temető utcákban, a Szent Antal téren, a régi mázsaháznál és a Kossuth- és Petőfi utcák találkozásánál lekapcsolnak lámpatesteket.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában