Helyi gazdaság

2023.04.19. 14:00

Megrekedt az orvosi rendelő felújítása Szegváron

Hétfőig kapott határidőt a szegvári orvosi rendelő felújítását végző kivitelező. A munkát már be kellett volna fejezni, azonban hetek óta nem történt semmi.

T. Sz.

A szegvári önkormányzat szeretné végre minél előbb átadni a megújult Egészségházat.

A szegvári orvosi rendelő régóta várt felújítására korábban pályázati forrást szerzett Szegvár önkormányzata. Az első sikertelen közbeszerzés után az elnyert támogatást plusz forrással egészítették ki. A második eljárást a Tokai és Társa Kft. nyerte meg, a szerződést tavaly február elején kötötték meg. A teljesítési határidő 2022. december 5-e volt, amelyet a vállalkozó kérésére idén január 30-ra módosítottak. Mint azt Szabó György Tibor polgármester közleményében tudatta: a módosított határidő eredménytelenül telt el, március eleje óta érdemi munkát nem végzett a vállalkozó, aki eddig egyetlen előlegszámlát és néhány részszámlát nyújtott be. Az önkormányzat az összes számlát határidőben kifizette. Mindezek ellenére az építkezés teljesen leállt, a partner cég a felelős műszaki ellenőr által összehívott koordinációs értekezleteken sem jelent meg, többszöri felszólítás ellenére sem nyilatkozott a felújítás várható végéről, vagy arról, hogy egyáltalán be tudja-e fejezni azt. 

Az önkormányzat minden szerződésben foglalt kötelezettségét teljesítette, együttműködött a vállalkozóval, amíg csak lehetett. Végül ügyvédi felszólító levelet küldtek a kivitelezőnek, így akár polgári per is indulhat az ügyben. A település vezetése szeretne a vállalkozóval az elvégzett munkával elszámolni, visszaszerezni a munkaterületet, és érvényesíteni kívánja vállalkozói díj 20 százalékának megfelelő kötbérigényét.

Azt már Szabó Tibor Györgytől, Szegvár polgármesterétől tudtuk meg, hogy azóta a vállalkozó megkereste a település vezetőjét és újabb ígéretet tett a munka befejezésére. Szabó Tibor György azt mondta lapunknak, legkésőbb hétfőig várnak arra, hogy a kivitelező újra nekiálljon a munkának. Amennyiben a vállalkozó ígérete nem teljesül, az önkormányzatnak külső szakember segítségével újra fel kell mérnie a még szükséges feladatokat, meghatározni azok költségét. Ezután egy új közbeszerzési eljárással kell megtalálni az új kivitelezőt. Ez akár újabb három hónap is lehet. 

 

Címkék#Szegvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában