Helyi gazdaság

2023.07.05. 09:00

Csütörtökön látnak munkához Palotán

Hosszú ideje várnak a csanádpalotaiak a helyi művelődési ház felújításának indulására. Most végre megkapta az önkormányzat a szükséges plusz támogatást, megvan a kivitelező is – csütörtökön indul a munka.

Szabó Imre

Archív Fotó: Karnok Csaba

Évek óta húzódik Csanádpalotán az első magyar színigazgató, Kelemen László nevét viselő kultúrotthon felújítása – annak ellenére, hogy az önkormányzat már 2019-ben nyert 299 milliót erre a célra. Perneki László polgármester most jó hírrel fogadott bennünket. 

A város megkapta a beruházáshoz igényelt 51 millió forintos plusz támogatást, és megvan a kivitelező, a szegedi Generál Pont Kft. is. A munka csütörtökön indul 

– mondta.

Az 1973-ban átadott művelődési ház felújítására nagy szükség van, hiszen bár kisebb korszerűsítéseket végeztek rajta, a tető például beázik, az elektromos hálózat elavult és a mellékhelyiségek sem felelnek meg a mai igényeknek. A munka korábban helyi politikai csatározások miatt nem indult el, pedig egészen különleges elképzelések születtek a felújításra – az épület kéményén például az ország legmagasabb mászófalát akarták kialakítani. 

Plusz támogatásra azért volt szükség, mert az építőipari árak erősen megemelkedtek. Emiatt újabb, szerényebb terveket kellett készíttetni. Ezek értelmében a kéményből nem lesz mászófal és az energetikai korszerűsítés is szerényebb lesz. A hátsó udvar parkosítása, az ifjúsági klub kialakítása azonban belefér a keretbe, s természetesen az akadálymentesítés sem marad el. A nagyterem felújítását viszont közben egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően már sikerült elvégezni. 

Az új tervek persze már a múlt év végén is megvoltak, és az eredeti elképzelés az volt, hogy az építkezés már január-február körül megkezdődik. A szükséges plusz forrásra kellett mostanáig várni. Megtudtuk: a felújítás ideje alatt a művelődési házba tervezett programokat rendezvénysátorban tartják meg, amit a kisváros főterén fognak felállítani. A munka a tervek szerint még ebben az évben befejeződik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában