Mórahalom

2023.07.19. 14:00

Újgenerációs, szélessávú internetet építettek ki

Kiss Anna

Hét település élvezheti a mostani fejlesztés előnyeit. Fotó: Kerekes Balázs

A teljes mórahalmi járásban újgenerációs, szélessávú internethálózatot épített ki a NET-TV Zrt. A beruházást szerdán adták át ünnepélyesen Mórahalmon, ahol Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy mind a gazdaság, mind az állampolgárok és a vállalkozások digitális kompetenciájának fejlesztéséhez, mind pedig az állami digitális szolgáltatások elterjedéséhez elengedhetetlen a digitális infrastruktúra. A képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy a Homokhátságon minden eddiginél nagyobb hálózatfejlesztés történt, ami által könnyebb lesz az állampolgárok és a vállalkozások digitális világba való beilleszkedése. 

Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője

Az eseményen Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere arról beszélt, hogy a mostan beruházás óriási lehetőséggel és jelentőséggel bír a térség gazdasági és társadalmi versenyképessége szempontjából. Jelezte, 2020-ban kaptak lehetőséget a felzárkózásra, a fejlesztés pedig mostanra készült el, azonban ekkora nagyságrendű beruházás utoljára az ezredfordulókor volt, amikor az Invitel telefonszolgáltatást indított a térségben. 

Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere

Jelen volt a projektzárón Bakos Tamás, a NET-TV Zrt. ügyvezetője is, aki közölte, 801 millió forintból végezték el a munkálatokat, ehhez több mint 739 millió forint támogatást kaptak az Európai Uniótól. Jelezte, a fejlesztés 7 települést és 25 közintézményt érint a térségben, ahol összesen 100 kilométernél is hosszabb optikai kábel létesült, mely a legjövőtállóbb technológia jelenleg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában