TOP Program - Mindszent és Szegvár között 4,4 kilométeres szakaszon újították fel az utat

2023.08.10. 14:20

Javult a színvonal - Eddig akár a vesekő is kipottyanhatott az emberből

Kovács Erika

Képalá: Az új út elkészült, ezt sajtótájékoztatón jelentették be. Fotó: Kovács Erika

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, bruttó 686 millió forintból 4,4 kilométer hosszan újult meg a 4521-es jelű út Mindszent és Szegvár közötti szakasza, amit csütörtökön délelőtt adtak át.

Az ünnepségen Farkas Sándor agrárminiszter-helyettes, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az út nagyon kátyús volt, évek óta keresték a felújítás anyagi fedezetét.

A jó minőségű út révén Mindszent is jobban bekapcsolódhat az országos közúti vérkeringésbe. A település kedvezőbbé válhat a vállalkozások számára, ami gazdasági növekedéshez is vezethet

 – hangsúlyozta a politikus. 

Fotó: Kovács Erika 

Gémes László, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén valósította meg Csongrád-Csanád vármegyében a „Közlekedésfejlesztés Csongrád megyében III.” című projektet, ennek része a Mindszent–Szegvár közötti szakasz felújítása is.

Zsótér Károly, Mindszent polgármestere megköszönte a beruházást. 

Tizenhárom éve, amikor polgármester lettem, személygépkocsival kijutni Mindszentről nehézkes volt. A mentőben akár a vesekő is kipottyant az emberből. Ez mára teljesen megváltozott, a szegvári út felújításával körbe értünk, minden irányból jól meg lehet közelíteni bennünket 

– mondta a polgármester.

Tóth Péter, Szegvár alpolgármestere arról beszélt, Szegvárról sokan járnak Vásárhelyre, Szegedre dolgozni, vagy éppen Mindszentre, a strandra kikapcsolódni. Nem mindegy, milyen az út minősége.

Hunkó József a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád-Csanád vármegyei igazgatója elmondta, a felújítás részeként a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről. Kiegyenlítő réteg, majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. A beruházással nőtt a forgalombiztonság és nagymértékben javult az út szolgáltatási színvonala. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában