Balástya

2023.08.09. 14:40

Jól halad a padlástér beépítése

Az új, negyedik óvodai csoportszoba kialakítása miatt a vezetői iroda, az orvosi elkülönítő és az egyéni fejlesztő helyiség a földszintről a padlástérbe költözik. Jelenleg ennek a munkálatai folynak a balástyai intézményben.

Imre Péter Géza

A kivitelező kft. jól halad az óvoda padlásterének beépítésével. Fotó: Márkus Rudolf

A napokban zajlik a padlástér beépítése a balástyai óvodában, most a hőszigetelés elhelyezésénél, a gipszkarton táblák rögzítésénél, a párazáró fóliázás és a gipszkarton válaszfalak lerakásának előkészítésénél tartanak a munkálatok. Ezek azért szükségesek, mert az intézmény földszintjén újabb csoportszobát – ez lesz a negyedik – alakítanak ki öltözővel, mosdóval és raktárral. 

Fotó: Márkus Rudolf

Az ahhoz szükséges hely miatt azon a szinten megszűnik a vezetői iroda, az orvosi elkülönítő, az egyéni fejlesztő helyiség, valamint csökken a zsibongó-közlekedő szélessége is. Az említett funkciók felköltöznek a padlástérbe a kialakítandó szobákba. A beruházás teljes büdzséje – a bölcsődei diétás konyhával együtt – vissza nem térítendő támogatásként 83,1 millió forint. A kivitelező a budapesti Gépépvill Kft.

Éppen most ért véget a kivitelező képviselőjével és a műszaki ellenőrrel a helyszíni bejárás, és azt tapasztaltam, hogy az ütemtervnek megfelelően haladnak a beruházás munkái. Öröm, hogy most is olyan céggel dolgozhatunk együtt, amelyik pontosan tartja a részhatáridőket és az óvoda vezetésével együttműködve minden észszerű kérést teljesít 

– mondta szerdán lapunknak Ujvári László, Balástya polgármestere. Azzal folytatta: a zajjal, kellemetlen hanghatással járó tevékenységek szeptember 1-ig zárulnak, vagyis zavartalan lesz az intézményben a pedagógusi nevelő munka. 

Fotó: Márkus Rudolf

A munkák a csoportszoba létesítésével, a padlástér átalakításával, az odaköltöző irodák elhelyezésével, valamint a bölcsődei diétás konyha kialakításával várhatóan az év végére befejeződnek. A projekt teljes zárása 2024. december 31. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában