Sikeresen pályázott Bordány az új intézmény építésre

2023.08.14. 12:00

Megindult a bölcsőde közbeszerzési eljárása

Mint arról korábban többször is beszámoltunk a bordányi önkormányzat sikeresen pályázott új bölcsőde építésre. Elkészültek a kiviteli tervek, így megindították a nyílt a közbeszerzési eljárást. Erről a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén döntött. A kiírás a napokban megjelenik a hivatalos értesítőkben.

Arany T. János

A 250 négyzetméteres épületben két csoportszobát alakítanak ki. Illusztráció: Bordány önkormányzata

Mint azt korábban a bordányi hírportál alapján megírtuk, új bölcsődei férőhelyek létrehozására adott be pályázatot a közelmúltban az önkormányzat. Sokan Bordányban szeretnének családot alapítani, egyre növekszik a gyereklétszám, az óvoda épületében kialakított mini pedig bölcsőde már nem tudja betölteni feladatát. A bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jókai utcában épül meg. A bordányi Apraja-Falva Óvoda és Bölcsőde 145 férőhelyes. 2010-től a 2 év feletti gyermekek részére 14 férőhelyszámmal egy bölcsődei csoport is megkezdte mű­ködését. Az új bölcsőde az óvoda melletti területen, a Jó­­kai utcában épül meg. A 250 négyzetméteres épületben két csoportszobát alakítanak majd ki a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel, tejkonyhával és melegítőkonyhával együtt.

Közben azonban némi csúszás okozott, hogy a támogatási összeg jelentősen elmarad az igényelttől, ezért az önkormányzat kérelmet nyújtott be a döntés felülvizsgálatára, hiszen nagyjából kilencven millió forinttal kevesebb összegből nem tudják az eredeti elképzelések szerint megvalósítani a fejlesztést.

Elkészültek a kiviteli tervek, így lehetőség nyílt a közbeszerzési eljárás megindítására. Erről a képviselő-testület legutóbbi rendkívüli ülésén döntött, a kiírás a napokban jelenik meg a hivatalos értesítőkben. A nyertes vállalkozónak az óvoda melletti területen kell az épületet megépítenie. Az ajánlatokat legkésőbb augusztus 24-éig kell benyújtani, a döntést követően a nyertesnek a szerződés aláírását követően kilenc 9 hónap áll majd rendelkezésére, hogy megépítse az épületkomplexumot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában