Kübekháza

2023.08.08. 14:40

Nyolcmillió forint értékben fejlesztik a játszóteret

Két pályázatból mintegy 8 millió forintból fejlesztené a játszóterét Kübekháza. A játékok egy része már ősszel kikerül a területre, további eszközöket egy most benyújtott pályázatból szeretnének vásárolni.

Timár Kriszta

Illusztráció: Kuklis István

A képviselő-testület döntése alapján elkészültek a tervek, múlt pénteken pedig be is nyújtotta a helyi játszótér további fejlesztését célzó Leader-pályázatát a kübekházi polgármesteri hivatal. A tervek szerint valamivel több mint 4 millió forint értékben vásárolnának szabványos játékeszközöket, hogy azok leváltsák a már elavult és használhatatlan farönk eszközöket. A pályázatból az önkormányzat egy háromüléses hintát – amelyből az egyik egy acélvázkeretes fészekhinta –, egy mászófalat, és egy csúszdás bébihintát szeretne beszerezni. 

A játszótér fejlesztésére azonban nem kell várni a pályázat elbírálásáig, egy másik pályázatból ugyanis már ősszel kerülhetnek oda új játékok. Egy kötélpiramis és UFO-forgó már biztosan lesz a területen, amely előkészítéséhez a bölcsőde átadását követően, valamikor az ősz folyamán lát hozzá az önkormányzat. A játszótéri homokozó fertőtlenítését is hamarosan elvégeztetik, a sajnálatosan eltört libikóka pótlása is ősszel várható. Az említett két pályázattal mintegy 8 millió forint értékű játszótérfejlesztés valósul meg Kübekházán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában