Helyi gazdaság

2023.09.20. 18:30

Fókuszban a munkavállalók és a fejlesztések

Darók József

A Legrand Zrt. fém-, műanyag- és festőüzemében is jártak a vendégek. Fotó: Darók József

Az idén harminc éves Legrand Zrt. üzemeiben tett sajtónyilvános látogatást Szabó Zoltán Ferenc polgármester és Kiss Csaba alpolgármester szerdán. A városvezetők az üzembejárást megelőzően egy általános prezentáció keretében ismerkedhettek a cég történetével, jelenével és célkitűzéseivel. Károlyi László vezérigazgató mutatta be számukra az 1993-ban a Kontavill utódjaként a Legrand csoporthoz csatlakozó, villamossági termékeket gyártó vállalatot.

Nagyon göröngyös útszakasz közepén vannak, fogalmazott Károlyi László, ennek külső okai ismertek, a háború, az infláció hatásai ide is elértek, a belső nehézségeket pedig egy több mint húsz éve használt informatikai rendszer leváltása jelenti, a SAP-rendszerre állnak át október 1-jétől, ezt Európában mindenhol bevezetik a következő években.

Az orosz piacra az itt készült termékek mintegy 15 százaléka került, ennek megszűnésével csökkenteni kényszerültek a dolgozói létszámot, ám egy új festőüzemet létesítettek, oda toboroztak embereket, így jelenleg mintegy 550 főt foglalkoztatnak.

Termékeik körében a hagyományos villanyszerelés és az okoseszközök is megjelennek, az elektromos szerelvények visszaesését kompenzálta az energia szegmens. Fókuszban van náluk a munkavállaló, céljuk, hogy a női dolgozók tegyék ki a létszám 50 százalékát, előrelépésüket támogatják, az esélyegyenlőség, a sokszínűségi politika fontos jellemzője a vállalatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában