Fejlesztés

2023.10.11. 10:00

Százötven millióból fejlesztenek Nagytőkén

A belterületi utak fejlesztését célzó projekt kivitelezési munkálatai befejeződtek, míg a Művelődési Ház és Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése még folyamatban van – tájékoztatott Nagytőke község önkormányzata.

Darók József

Szénászky Zsolt, Nagytőke polgármestertől megtudtuk, hogy zajlik a művelődési ház korszerűsítése. archív fotó: Majzik Attila

Nagytőke önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett belterületi közutak fejlesztése elnevezésű pályázati felhívásra, és 50 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió társfinanszírozásával 100 százalékos támogatási intenzitás mellett valósult meg. Közvetett célja volt Nagytőke község közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése, ezáltal az alapvető szolgáltatások hozzáférhetőségének javítása, a településkép és a lakosság életminőségének javítása. A fejlesztéssel érintett utak az alábbiak voltak: a Rákóczi utcán 612 méter hosszon és 3,5 méter szélességben, a Kossuth utcán 220 méter hosszon és 3 méter szélességben. A február 28-án kezdődött projekt augusztus 31-én fejeződött be.

A község önkormányzata a Művelődési Ház és Polgármesteri Hivatal energetikai korszerűsítése Nagytőkén elnevezésű projekt megvalósítására 99,16 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében az Európai Unió társfinanszírozásával 100 százalékos támogatási intenzitás mellett valósul meg.

A 2022. június 1-én indult projekt célja és egyben tartalma a fejlesztéssel érintett épület hőszigetelés nélküli homlokzati falainak hőszigetelő rendszerrel történő ellátása, a meglévő nyílászárók és a bejárati ajtó cseréje, a lapostető hőszigeteléssel történő ellátása. A korszerűsítés során napelemes rendszert telepítenek, valamint a meglévő széntüzelésű kazán helyett új, levegő-víz hőszivattyús rendszert is kiépítenek. A projekt megvalósításával 2024. június 1-ig kell végezniük.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában