Makó

2023.12.18. 14:00

Kész a Hagymatikum új részlege

A múlt hét végén megkezdődött a makói Hagymatikum fürdő új épületegyüttesének műszaki átadása-átvétele. A hivatalos eljárás várhatóan jövő januárban zárul le.

Szabó Imre

Fotó: Farkas Éva Erzsébet hivatalos közösségi oldala

A makói Hagymatikum új részlegének építése – mint akkor beszámoltunk róla – 2021 nyarán indult. A 3200 négyzetméteren zajló beruházás kivitelezésére a székesfehérvári Fehérép Kft. kapott megbízást. A Makovecz Imre, illetve a Makona Tervezőiroda által megálmodott komplexumban családi és élményzóna, ez utóbbi galériájában pedig egy sajátos vizuális élményt nyújtó, Atlantisz világát idéző Makovecz-szoborpark létesült. Megépült egy három, 12 méter magas, fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint egy 400 fülkés, napozóterasszal ellátott öltöző, és kialakítottak egy 220 négyzetméteres külső medencét is beépített medencebárral. Új sétányt, automata öntözőrendszert létesítettek és fákat ugyancsak ültettek. A vízbázist egy hideg- és egy meleg vizes kúttal bővítették. 

Fotó: Farkas Éva Erzsébet hivatalos közösségi oldala

A múlt szerdai testületi ülésen Farkas Éva Erzsébet polgármester felidézte, hogy a beruházás indulásakor a magyar kormány 9,2 milliárd forint támogatást biztosított, amelyet a felmerült pluszköltségek miatt 848 millióval kiegészített. Hozzátette: ezeken felül az önkormányzat még 1 milliárd 50 millió forint kapott kiegészítő fejlesztések megvalósítására, többek között egy Szent János téri parkolóra 82 hellyel. Avárosvezető hangsúlyozta: ez a harmadik kormányzati támogatás Lázár János miniszter, térségi parlamenti képviselő közbenjárásának köszönhetően került Makóra. Elhangzott: a napokban elindult műszaki átadás-átvétel várhatóan jövő január végén zárul le, míg a Hagymatikum körüli kerítés már az év első hónapjának közepére elkészül. A létesítmény a vendégek előtt tavasszal nyílik meg.

Fotó: Farkas Éva Erzsébet hivatalos közösségi oldala

A Hagymatikum közben egy újabb elismerést nyert el. Mint a fürdő közösségi oldalán olvasható, a Nők Lapja Travel szavazáson alapuló országos versenyén Az év legjobb fürdője díjat kapta meg az egyéb vidéki régió kategóriában. 

Fotó: Farkas Éva Erzsébet hivatalos közösségi oldala

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában