Helyi gazdaság

2024.01.20. 20:00

Tornacsarnokot avattak Tiszaszigeten – Galéria

Koós Kata

Ferenczi Ferenc polgármester úgy fogalmazott, a szigeti iskola nem csak egy épület, hanem a falaknak lelke van. Fotó: Török János

Tornacsarnokkal és sportudvarral bővült a tiszaszigeti Szent Antal Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézménye, amelyek átadó ünepségét szombaton tartották. 

Nacsa Tamás főigazgató elmondta, ő maga már 1974-ben, kisdiákként fedett tornacsarnokról álmodott. Tiszaszigeti generációk sokaságának vágya vált valóssággá az épület létesítésével, ahol hóban, fagyban, esőben is biztosított a lehetőség a gyerekek mozgásigényének kielégítésére. Köszönetet mondott a Szeged-Csanádi Egyházmegyének a pályázat benyújtásában nyújtott segítségükért, továbbá a kormánynak a támogatásért. 

Kitért arra is, hogy az intézmény szellemiségének zsinórmértékét a konzervatív, keresztény értékek adják. Példaként említette a hagyományok őrzését, a gyerekek tiszteletre és szeretetre nevelését. 

A fiúkat megpróbáljuk méltó apákká, a lányokat anyákká nevelni. Ez szükséges ahhoz, hogy az emberiség megmaradjon a Földön. Meggyőződésem, hogy a konzervatívnak nevezett értékek átadása hamarosan nagyon vonzó lesz egész Európában 

– mondta, majd ismertette az oktatási intézmény további bővítésére vonatkozó terveket. Informatikai és robotika oktatására alkalmas oktatóterem kialakítását tűzték célul. 

Ferenczi Ferenc polgármester úgy fogalmazott, a szigeti iskola nem csak egy épület, hanem a falaknak lelke van. Ahol tiszteletre, felelősségvállalásra, összefogásra és a közösségért való tenni akarásra tanítják a gyerekeket. 

Az avatóünnepségen részt vett Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában