Ópusztaszer, Balástya

2024.02.06. 09:30

Megújult az ópusztaszeri vadászház – Fotók

Imre Péter Géza

Az Ópusztaszeri Vadásztársaság megújult vadászháza. Fotó: DM

Az erdővel körülvett és az Ópusztaszeri Vadásztársaság tulajdonában lévő ház az 1960-as, 1970-es évek környékén épült. Mostani állapotát több átalakítás és emelet átépítés után nyerte el. A különböző időszakokban végzett munkák közös jellemzője volt, hogy a beépített épületszerkezetek és anyagok egyike sem felelt meg a jelenleg hatályos energetikai követelményeknek. A nyílászárók cseréjét azonban azok műszaki állapota, elhasználódottsága is indokolta.

Korábbi Leader-pályázattal a fűtés korszerűsítése megtörtént, és most a Magyar Falu program pár forint híján 7 milliós támogatásával folytatódott a felújítás. A meglévő homlokzati nyílászárók, ajtók és ablakok kibontása, a keletkezett nyílások alakító, javító kőműves munkálatai, az új ablakok és ajtók beszerelése, az ablakkönyöklők kialakítása, a festés, a vízellátási rendszer felújítása és átalakítása készült el a közelmúltban. Az Ópusztaszeri Vadásztársaság 2016-ban alakult és 3990 hektáros területének egyharmada Balástyán, a gajgonyai részen fekszik. A vadgazdálkodási, vadászati és az ahhoz kapcsolódó természetvédelmi feladatok ellátásán kívül a tagok részére kulturált vadászati lehetőséget biztosítanak.

 Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok számára erdei iskola, kihelyezett tanórák legyenek a vadászházban, míg nyáron természetismereti táborok szervezésére biztosítunk lehetőséget. Végső célként a közösség építését és a szabadidő hasznos eltöltését akarjuk megvalósítani

 – mondta Ujvári László balástyai polgármester, az Ópusztaszeri Vadásztársaság elnöke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában