Szeged

2024.04.16. 17:00

Elkezdődik a Bakay Nándor utca helyreállítása

Suki Zoltán

Tönkrement az utca a sok teherautótól. Fotó: Karnok Csaba

A Cédrus Liget Lakópark építése közben jelentősen leromlott a Bakay Nándor utca állapota, ezért szükség van a felújításra. Ez a helyreállítás kezdődött kedden a beruházó költségén és közreműködésével – közölte az önkormányzat.

Első lépésben a troli felsővezetéket alakítják át, a hozzá tartozó erősáramú vezeték kiváltásával és a közvilágítás átépítésével a Bakay Nándor utcában, a Huszár utca és a Mura utca között. Az érintett szakaszon az ingatlanok új földkábeles bekötést kapnak a meglevő légvezeték helyett, továbbá új felsővezetéktartó és közvilágítási oszlopokat is kiraknak. A trolivezeték átépítése után jön az útfelújítás, az év második felében. Kiépül a lakópark mélygarázsához a lehajtó ág, a csapadékvíz-elvezetés, valamint kialakítják a trolimegállókat is.

Azt is közölték, hogy általában napközben dolgoznak majd, de trolikkal kapcsolatos munkát csak üzemszünetkor, azaz éjjel tudják végezni.

Tavaly a Bakay Nándor utcán, ezen a szakaszon cseréltették a Szegedi Vízmű Zrt.-vel a gerinc- és bekötővezetékeket. A Mura utca és a Huszár utca közötti 456 méter hosszú vezeték fejlesztése 42 millió forint városi forrásból készült el. Idén, a második felében, a Huszár és a Boros József utca közötti szakaszon cserélteti a város az elöregedett vízvezetéket, 215 méter hosszan, 35 millió forintért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában