Helyi időjárás

2023.07.03. 10:49

Napos, meleg hétfő

delmagyar.hu

Illusztráció: Török János

Hétfőn az ország nagyobb részén sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A Dunántúlon takarhatják gyakrabban felhők a napot, itt nyugat felől elszórtan eső, zápor is kialakulhat, néhol az ég is megdörrenhet. A nyugatias irányú szél északon többfelé megélénkülhet. Délutánra 26 és 33 fok közé melegedhet a levegő, a felhősebb nyugati tájakon lesz hűvösebb.

Orvosmeteorológia
Hétfőn nem érkezik front, meleg, nyári idő várható, de különösen a Dunántúlon füledtté válik a levegő, emiatt főként az idősek és szívbetegek körében nehézlégzés, légszomj jelentkezhet, keringési rendellenességek léphetnek fel.

Zivatarok területén az asztmások állapota romolhat, így nekik célszerű ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.

A meleg időben fáradékonyság, tompaság is jelentkezhet.

10 és 16 óra között a napos tájakon nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Olvasható az Időkép oldalán. 

https://www.idokep.hu/elorejelzes/Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában