Időjárás

2023.09.06. 11:52

Derült, napos időjárásra számítsanak Szegeden

Delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Középpontjával Lengyelország felett anticiklon helyezkedik el, amely hatással van kontinensünk legnagyobb részének időjárására, azaz derült, napos időt okoz, csak a völgyekben képződhet némi alacsonyszintű felhőzet, illetve a hegyek felett alakulhat ki több gomoly. A magasnyomás peremén viszont ciklonok és frontok teszik változékonnyá az időjárást. Skandináviában hidegfront található, amely sokfelé okoz csapadékot, Norvégia nyugati partvidékén több helyen 30-50 mm esik. A Pireneusi- és a Balkán-félszigeten ciklonok örvénylenek, ott felhőszakadásokkal kísért zivatarok alakultak ki több helyen, a hevesebb gócokban 40 mm feletti mennyiség is előfordul, de Görögországban 70-125 mm közötti értékeket mértek. Kontinensünkön a legmelegebb Közép-Franciaországban van, itt húzódik a magasban a meleg gerinc tengelye, a leghűvösebb pedig - ahogy a legtöbb alkalommal - Észak-Skandináviában.

Szerda estig a Kárpát-medence időjárását a fent említett anticiklon alakítja, jórészt derült, napos időre van kilátás.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Túlnyomóan derült vagy kissé felhős idő várható, napközben a déli megyékben lehet kicsivel több gomolyfelhő. Csapadék nem várható. Az északi, északkeleti szelet ma többfelé kísérik élénk széllökések, holnap mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de a vízpartokon, belvárosokban, magasabban fekvő helyeken ennél pár fokkal melegebb, a völgyekben, homokhátságokon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26, 30 fok között alakul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában