Helyi időjárás

2023.10.28. 20:43

Tornádó okozott károkat Szentesen és környékén

Sok helyről jelentettek káreseményeket a pénteki vihar után Szentesen, de a környező településeket sem kímélve vonult végig térségünkben a vihar. Szabó Zoltán Ferenc polgármester is reagált szombat reggel,

Darók József

Az előző nap késő délután lecsapott tornádó következtében a kidőléssel fenyegető fák egyikét darabolják fel tűzoltók Szentes üdülőterületén (Fotó: MTI/Donka Ferenc)

Magyarországon idén kilenc tornádó tombolt, a legutóbbi éppen péntek kora délután csapott le Szentes körzetében. Délen zivatarlánccal hidegfront robogott át fölöttünk, amely el is hagyta az országot kelet, északkelet felé. A szóban forgó zivatarlánc mentén Szentes környékén tornádó ért földet – írta az időkép.hu.

Szabó Zoltán Ferenc polgármester minden érintettnek segítséget ígért, akit kár ért a viharban, a közösségi oldalán az alábbi felhívást tette közzé szombaton reggel:

Tisztelt szentesi lakosság!

Sajnálatos módon péntek délután egy veszélyes időjárási jelenség (földet ért tornádó) okozott komoly károkat és riadalmat Szentes város egyes bel- és külterületi helyszínein. A Katasztrófavédelem helyi parancsnoka azonnali tájékoztatással élve közölte velem a már akkor ismert bejelentett káreseményeket. Több lakóház tetőszerkezete kisebb nagyobb mértékben megsérült, fák és kerítések dőltek ki, autók rongálódtak meg, villanyvezetékek szakadtak le. A mostani tudásom szerint hála a Jóistennek személyi sérülés nem történt. Családot vagy egyedülálló személyt nem kellett krízis otthonban elhelyezni.

Nagy tisztelettel megköszönöm minden hivatásosnak és önkéntesnek az azonnali segítségnyújtást a károk lehetőség szerinti felszámolását! Mivel az esemény pár órával ezelőtt történt, néhányan nem is tudhatnak érintettségükről.

Tisztelettel kérem, hogy a hétvégén a https://www.facebook.com/zoltanferenc.szabo.9, hétfő reggeltől pedig a [email protected] e-mail címen vagy a 06 63 510 302-es telefonszámon jelezzék, hogy a város miben tud segítséget nyújtani Önöknek az eset kapcsán.

A poszt alatti hozzászólásokban többen jelezték, a tiszai üdülő területén okozott súlyos mértékű károkat a tornádó, másoknál istálló tetőszerkezete sérült, illetve fakidőlésekkel kapcsolatos észrevéteket is eljuttattak a városvezetőhöz, aki mint ígérte, igyekszik minden ügyben segíteni.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában