Helyi időjárás

2024.03.21. 08:07

15 fok körül alakul a hőmérséklet csütörtökön

Delmagyar.hu

A légmozgás gyenge marad, és a délutáni órákra 15 fok körülire erősödik a nappali felmelegedés.

Fotó: Maszlag Edina

Az Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön fokozatosan vastagodó fátyolfelhőzet várható, amely megzavarja a napsütést. Késő délutánra a felhőzet tovább sűrűsödik, és kisebb eső, zápor is kialakulhat. A légmozgás gyenge marad, és a délutáni órákra 15 fok körülire erősödik a nappali felmelegedés.

Ezek az időjárási körülmények gyenge melegfronti hatást jelentenek, ami terhelheti a szervezetet. Különösen az időseket és a krónikus betegeket érintheti negatívan, de az egészséges emberekre is hatással lehet. Ilyenkor jellemző lehet fejfájás, alvászavar, fáradékonyság, valamint csökkenhet a fizikai és szellemi teljesítőképesség. Emiatt fokozódik a figyelmetlenség és a koncentrációs zavar kockázata, ami növelheti a balesetek előfordulásának veszélyét.

A szív- és érrendszeri betegek számára különösen megterhelő lehet ez a időjárási helyzet. Náluk vérnyomás-ingadozás és szédülékenység jelentkezhet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában