Időjárás

2024.04.15. 07:40

Hétfőn még sok napsütésre számíthatunk, de késő délutántól zivatarok érik el az országot

Delmagyar.hu

Kettős fronthatás terheli szervezetünket.

Fotó: DM

A Köpönyeg időjárás előrejelzése szerint sok napsütésre számíthatunk, de késő délutántól északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és záporok, zivatarok érik el az országot. Este az északi területen lehet csapadék. A hőmérséklet 21 és 31 fok között változik, északon lesz a hűvösebb. Estig a délnyugati, majd az est folyamán az északnyugati szél fokozódhat viharossá.

Emellett, kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre kifejezettebb stresszt gyakorol az időjárás. Tapasztalatok szerint a hidegfront érzékenyeknél nőhetnek a görcsös panaszok, erős fejfájás alakulhat ki, és a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Többen tapasztalhatnak fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot, és csökkenhet a teljesítőképesség. Szív- és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, ezáltal nőhet a vérzésre való hajlam (pl. agyvérzés), és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (pl. szívinfarktus, stroke).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában