Vita

2019.09.16. 17:34

Hallgatók vitatkozása fajult addig, hogy az egyik fél kést rántott a TIK-ben

Két hallgató szólalkozott össze szombat este a TIK-ben, melynek következtében az egyik fiatal késsel megsebesítette társát. Úgy tudni, szerelmi féltékenység vezetett majdnem tragédiához.

Kiss Anna

Egy embert megsebesített, többet pedig fenyegetett egy férfi szombaton este a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központban (TIK) – erősítette meg lapunk információit tegnap a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Azt írták, hogy a támadó összeveszett a körülötte lévőkkel. A sértettet – akiről nem árulták el, hogy nő, vagy férfi – a kezén sebesítette meg, ő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Szegedi Rendőrkapitányságon felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás. A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették és kérték letartóztatását.

Az esetet követően megkérdeztük a TIK-ben és környékén tanuló, kávézó egyetemistákat, hallottak-e az esetről. Többen tágra nyílt szemekkel hallgatták a kérdésünket, ugyanis tőlünk hallottak először a szombaton történtekről. Voltak azonban jobban informált hallgatók is, akik ugyan szemtanúi nem voltak az eseménynek, de a 21 éves Viktor elmondta, csoporttársaitól úgy tudja, hogy két arab fiú szólalkozott össze, majd féltékenységből késsel sérülést okozott neki. A 23 éves Dóra is hasonló beszámolót kapott barátaitól, az ő értesülései szerint a késelő a társa kezét sebesítette meg. A vegyésztan hallgató lány szerint megdöbbentő, hogy csaknem tragédiához vezetett a féltékenység.

Megkeresésünkre a Szegedi Tudományegyetemtől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy szombat este fél nyolc körül a TIK harmadik emeletén szóváltás és dulakodás alakult ki két hallgató között, amely során egy kisebb vágóeszköz is előkerült. Az SZTE biztonsági szolgálat munkatársai azonnal a helyszínre értek, ahol az ellenállást nem tanúsító és együttműködő feltételezett tettest a földszintre kísérték és átadták az időközben kiérkező rendőröknek.

A sértett a kéztenyerén sérült, elsősegélyben részesítették a biztonsági szolgálat munkatársai. Az SZTE biztonsági szolgálat, a diszpécser szolgálat, illetve a rendőrség és mentők hatékony együttműködésnek köszönhetően szakszerűen és gyorsan sikerült a kialakult incidenst kezelni – áll az egyetem Délmagyarországhoz eljuttatott közleményében.

Az egyetem rektora hétfőn kérte a jogi, igazgatási és humánpolitikai főigazgatót, a fegyelmi eljárás elindításához szükséges előkészületek megtételére. A fegyelmi eljárás megindításához szükséges információkat megkérték a rendőrségtől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában