A rendőrség határrendészeti összefoglalója

2020.01.05. 09:28

Negyven határsértőt és egy embercsempészt fogtak tegnap

A rendőrök negyven határsértővel szemben intézkedtek tegnap Csongrád megyében, és egy embercsempészt is őrizetbe vettek.

A rendőrök 2020. január 4-én 0 óra és 24 óra között tizennégy esetben, összesen negyven határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Röszke, Szeged, Deszk, Tiszasziget, valamint Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, pakisztáni, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. – írja a Police.hu.

A járőrök továbbá egy gépjárművet igazoltattak, amelynek sofőrje a megalapozott gyanú szerint nem sokkal korábban határsértőknek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez. A nyomozók a gépkocsit vezető férfit előállították a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás. Kihallgatását követően őrizetbe vették és az illetékes ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában