Határrendészeti összesítő Csongrád megyéből

2020.02.11. 10:09

19 határsértőt fogtak Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök tizenöt főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísértek, négy személyt pedig elfogtak, akiket előállítottak, majd átadtak a román hatóságoknak.

delmagyar.hu

19 határsértőt fogtak

Forrás: police.hu

A járőrök 2020. február 10-én 0 óra és 24 óra között három esetben, összesen tizenöt határsértőt tartóztattak fel Röszke és Kiszombor közigazgatási területén, valamint a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások négy határsértőt fogtak el Nagylak külterületén, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Nagylak Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatásukat követően átadták őket a román hatóságoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában