Helyi kék hírek

2020.02.09. 11:30

Összeverték, belehalt

Halált okozó testi sértés miatt ítélték el azt a két férfit, aki három éve Makón szóváltásba keveredett, majd megvert egy részeg embert, aki belehalt a bántalmazásba.

Munkatársunktól

Két társuk pénz­­büntetést kapott, egy sze­mélyt pedig próbára bocsátottak. A Szegedi Törvényszék íté­lete a fellebbezések miatt nem mindegyik vádlott esetében jogerős. Az áldozat 2017. április 8-án este ittasan találkozott az egyik helyi szórakozóhelyen az öt, ugyancsak részeg vád­­lottal. A férfi összezördült ve­­lük is; elküldték, majd amikor visszatért, kikísérték. Az utcán ismét szóváltásra, majd pofozkodásra került sor, aztán a férfi megpróbált elfutni, de ellenfe­lei utolérték. Megrángatták, megpróbálták megütni, de ek­­kor még sikerült elfutnia – aztán hárman utánaszaladtak, és ketten is fejbe vágták ököllel. Az utóbbi után összeesett, eszméletét vesztette. A mentők újraélesztették, de másnap reggel meghalt a kórházban.

A törvényszék mindezek miatt 3 év 8 hónapra ítélte B. J. első- és 4 év 6 hónapra Sz. D. másodrendű vádlottakat társtettesként elkövetett halált okozó testi sértésért. Pénzbüntetést kapott E. Zs. harmad- és B. Gy. ötödrendű vádlott csoportosan elkövetett garázdaságért, M. R. negyedrendű vádlottat pedig egy évre próbára bocsátották. Az ítélet a negyed- és az ötödrendű vádlott vonatkozásában jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában