Tudatosan kell bánni a zsebpénzzel is

2020.03.03. 17:36

Játékos formában ismerkedhettek a felsősök a pénzügyekkel

Szegedre érkezett az az országos rendezvény, amely játékos formában tanítja pénzügyi tudatosságra a felső tagozatos diákokat. A turné első állomása a Béke utcai Általános Iskola volt, ahol a kvízjátékot követően sztárvendégek, köztük Pápai Joci szórakoztatta a gyerekeket.

Hajó Edina

Szeged, 20200303. Dél-Kelet Magyarországi pénzügyi roadshow általános iskolásoknak a Béke iskolában. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

– Nyolcadik osztályban technika helyett gazdasági és pénzügyi ismereteket tanulunk. Szerintem nagyon hasznos: megismerkedünk a különböző pénznemekkel és azok használatával – részletezte Lakatos Botond, a Béke utcai Általános Iskola 8. az osztályos tanulója.

Pénzügyi tudatosságra nevelnek

Ebben az intézményben tartotta ugyanis az OTP Fáy András Alapítvány az országos OK Roadshow-jának egyik szegedi állomását. Botond elmondta, néha kap zsebpénzt, ám sajnos nem tud vele bánni, így bízik benne, hogy ez a vetélkedő segít neki ebben.

– Célunk, hogy Dél-Kelet Magyarországon játékos formában neveljük pénzügyi tudatosságra a diákokat. A jövő generációja számára elengedhetetlen a pénzügyi tudatosság kialakítása, ezért két nap alatt az összes szegedi általános iskola felsős diákjai részt vesznek a vetélkedőn – magyarázta Czeglédi Zsanett, az OK Roadshow projektvezetője.

Az általános iskolások szerint is fontos, hogy tudják, miként kell bánni a pénzzel.
Fotó: Frank Yvette

 

Pápai Joci nem tud spórolni

A program első része egy kvízjáték volt, amelyen a gyerekek megismerkedhetnek olyan kifejezésekkel, mint a bevétel, a kiadás vagy akár az infláció. Majd a háztartási napló vezetésének fontosságát egy társasjáték segítségével sajátíthatták el a résztvevők. A pénzügyi nevelés után a fiatalok kedvencei léptek színpadra: Pápai Joci és az egyik tehetségkutató győztese az USNK.

– Egyáltalán nem vagyok tudatos a pénzügyeimben, a spórolás sem megy – mondta lapunk kérdésére mosolyogva Pápai Joci. Az énekes megjegyezte, szerencsére felesége, sőt lánya, Hanna is az, ám a fia már inkább rá hasonlít. Szerinte is fontos, hogy az általános iskolában megismerkedjenek a diákok a pénz kezelésével.

A hatodikosoknak már van zsebpénzük

Ezt erősítette meg Kékes-Szabó Andrea, a Béke utcai intézmény pedagógusa.

– Hosszú évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a pénzügyi tudatosságra, és a vállalkozási ismeretek fejlesztésére, ezt a tantervünkbe is beépítettük. A hatodikosok már kapnak zsebpénzt, ám az értékét nem tudják a helyén kezelni – fejtette ki a tanárnő.

A koncerteket követően számos játékot, köztük szimulátort, VR-szemüveget és ugrálóvárat is kipróbálhattak a résztvevők. A rendezvény holnap a Tisza-parti Általános iskolában folytatódik, pénteken pedig családi napon a lakosság megszólítása a cél,délután a Szeged Plazában Kasza Tibi és az USNK lesz a sztárvendég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában