Kék hírek

2020.06.15. 11:58

17 határsértő próbált meg bejutni az országba illegálisan

Hétfő délelőtt összesen 17-en próbálkoztak illegális módon hazánkba jutni.

delmagyar.hu

Forrás: Illusztráció

A rendőrök 2020. június 15-én 1 óra 10 perckor két határsértőt tartóztattak fel a Röszke Autópálya-határátkelőhely területén. Ellenőrzésük során a férfiak marokkói, valamint jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök 2020. június 15-én 5 óra 15 perckor egy észak-macedón honosságú tehergépkocsi alvázában megkapaszkodva egy határsértőt találtak megbújva a Röszke Autópálya-határátkelőhely belépő tehergépjármű-termináljában. Ellenőrzésük során a férfi kongói állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A járőrök 2020. június 15-én 6 óra 30 perc körül egy határsértőt tartóztattak fel Röszke külterületén. Ellenőrzése során a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrég munkatársai 2020. június 15-én pár perccel 9 óra után nyolc határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A járőrök 2020. június 15-én 9 óra 35 perckor három határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök 2020. június 15-én 10 óra 30 perc körül egy határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzése során a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. – tudtuk meg a rendőrség weboldaláról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában